time

Tid är vår mest värdefulla resurs. Det är något vi tappar konstant och vi får inte något mer av det. Det är nyttigt att tänka att varje ögonblick som passerar, är ett ögonblick vi aldrig kommer få uppleva igen.

Jag måste ofta påminna mig själv om att livet är kort. All tid som inte är en livserfarenhet, tid som spenderas med vänner och familj eller tid för att uppnå våra drömmar, bör ifrågasättas.

Som sagt, dessa små lömska tid-sugare som tweets, artiklar, e-mail, meddelanden, lyckas alltid på något sätt hitta sin väg tillbaka in i våra rutiner.

Var och varannan vecka måste jag omvärdera min tid och trycka på “reset-knappen” så min produktivitet återställs. Här är några strategier som jag använder. Jag hoppas att de kan hjälpa dig på något sätt.

Identifiera dina “3 avgörande”

Det är viktigt att faktiskt spendera den tid vi har, åstadkom något som är värt att anmärka.

Jag stannar alltid till och ser till att jag är tydlig med de projekt eller mål som jag vill åstadkomma. Detta är viktigt eftersom jag tycker att tiden vanligtvis passar in i en av tre kategorier:

  • Kärn-tid
  • Support-tid
  • Slöseri med tid (m.a.o – Prokrastinera)

Kärn-tid innebär att du är i zonen och du arbetar aktivt, fokuserat på en kärnuppgift för arbetet.
Support-tid är de nödvändiga e-mail, tweets, texter, samtal och möten för att göra ditt arbete.
Slöseri med tid är onödiga e-mail, tweets, texter, samtal, artiklar, YouTube-videos.

För att få ut mest utav din kärn-tid som möjligt, så måste du först identifiera vad det är och vilka mål som under den tiden behöver åstadkommas. Bestäm dina “3 avgörande” och få in produktivitet i ryggraden.

Vet när du är som bäst

Jag brukar vara på min “skarpaste” sida i början av dagen. Detta är den tid då inlärning, kodning och design flyter på som bäst. Vi är bara kapabla till några timmars maximal produktivitet varje dag och jag gillar att spendera dyrbar tid att göra de saker som är viktigast för långsiktiga mål.

Med noggrann planering av återhämtning och dödtid under hela dagen, så kan jag fortfarande vara fokuserad och produktiv, men inte på samma nivå som jag är på morgonen. Eftermiddagen är bra för att bygga relationer, hantera e-mail och prokrastinera på Twitter.

Att veta när jag presterar som bäst har varit en stor faktor för min karriär. Det är svårt att hålla disciplinen att den tiden är helig, men det är nödvändigt. Känn dig själv och identifiera när du är som bäst. Jag lovar att det kommer att hjälpa dig ställa in din bästa möjliga rutin.

Var inte så lättillgänglig

Vi tenderar att verkligen bry oss om vad andra tycker, och vi vill verkligen vara någon som folk kan räkna med att vara där. Problemet med detta är att det finns inga gränser och du har lämnat dig sårbar för störningar och kan inte få något viktigt gjort.

I slutändan så vill du och ditt team bara en sak: att få jobbet gjort. Träna dig själv och eller med de människor du arbetar med på hur ni kan maximera er kärn-tid. Det hjälper dig/er att sätta gränser och hålla viktig tid helig.

Faktum är att gemene man respekterar andra som kan ta kommando. Bli någon som är disciplinerad med din tid och se även till att låta alla få reda på det. Vad du gör med din tid är avgörande och vi kan inte alltid få den att bli som vi föreställt den.

Slutsats

Jag använder dessa punkter för att hålla min tid i schack. Det är en mycket svår sak att göra, eftersom det finns så mycket möjligheter där ute och så många häftiga saker att titta på, läsa och diskutera.

Jag hoppas att dessa punkter har tänt en lampa i ditt huvud, så du själv kan sätta upp en strategi för att få max av din produktivitet.

Var smart och disciplinerad med din tid. Det kommer verkligen visas i slutet av nästa år.