Sluta.

Bara sluta.

Var inte ett löjligt pretto som jagar pengar.

Jaga inte överhuvudtaget.

Verklig framgång kan inte mätas i hur många bilar du äger, hur het din start-up är, eller till och med hur fantastisk du är på yoga.

Verklig framgång kan inte mätas, precis på samma sätt som att glädje eller kärlek inte kan mätas.

Om du försöker att tillämpa ett mått på din framgång, så har du helt misslyckats med att inse den fina anledningen varför vi finns här på jorden.

Skapa. Leverera. Ge.

Framgång för mig är vad du skapar. Vad du ger till världen. Att dina tankar, handlingar och tid går till att skapa något som fungerar för andra.

Människor har denna underbara förmåga att skapa fantastiska saker, och det är egentligen det som driver oss. Vi har motställbara tummar av en anledning för tusan, så gå nu och gör lite nytta.

Jag har kunnat bidra med några saker på denna jord. Jag har startat ett par startups, hjälpt ett gäng andra startups och lärt mig en hel massa nya saker. Jag gjorde aldrig någon av dessa saker för jag ville bli framgånsrik, jag gjorde det för att jag älskade att göra det. Faktum är att ju mer jag jagade “framgång” ju mindre lyckades jag. Men ju mer jag kämpade för att göra det jag älskar, så kom framgång, mätt med vanliga medel, naturligt.

Investera i människor

Jag har fått vänner som efter 10 år fortfarande ringer när de kommer till stan. Jag har också fått nya vänner i går kväll som jag inte kan vänta med att äta lunch med nästa vecka. Jag har fått underbara vänner som när jag är nere, kommer och lyfter upp en igen.

Totalt hur mycket tid jag “investerat” i vänskap har haft en fenomenal avkastning på värde jämfört med den tid jag har lagt på arbete.

Pengar är inte lika med framgång

Jag har frilansat sedan gymnasiet och jag fick knega många gånger för att få ut en någorlunda okej inkomst. Det är inte förrän nu när jag började på Symbio som jag haft en fast inkomst. Men trots det så har min lycka och allmänna välbefinnande sällan påverkats av pengar. Du kan låta pengarna äga din lycka eller så kan du låta din lycka äga dina pengar.

Tänk om

Ashton Kutcher sa det bäst, “Det sexigaste du kan vara är smart”. Jag kan ha en fin bil eller hus, men har jag en fin hjärna? Har jag uppgraderat mina tankar? Har jag formaterat om och återställt min hjärna när jag gjort misstag? Kan jag ha empati och lära mig av andra?

Vi mäter alltid varandra med IQ, men för mig, hur ofta jag kan lära sig nya saker är mycket viktigare.

Vad andra tänker om din framgång

Vem fan bryr sig? Gå vidare.

Så nästa gång du jämför din lön, dina Twitter followers, ditt hus eller din bil med någon annan, kom bara ihåg, framgång är inte vad du kan se och mäta.

Framgång är styrkan i ditt hjärta, kraften i ditt sinne och att ge av din själ.