Jag är för närvarande i en process av att försöka skapa nya vanor i mitt liv. Just nu försöker jag att dricka mer vatten och bli “Att-göra-lista”-orienterad, också känt som Todo-list. Vad jag menar med detta är att jag försöker få struktur i min vardag och ha en daglig lista med uppgifter som måste slutföras. Jag har aldrig haft det lätt att hålla mig till listor. Jag tror det är för att mitt liv inte är hektiskt nog för att jag inte ska kunna komma ihåg allt jag behöver göra. För det mesta finns det bara två eller tre stora uppgifter jag behöver arbeta på i mitt liv, vilket inte är så svårt att komma ihåg. Att gräva ner sig i dessa enskilda uppgifter visar sig vara lika enkelt - det är sällan eller aldrig svårt för mig att bestämma ordningen på underaktiviteter som krävs för att slutföra det övergripande, eller “överordnade uppgift.”

Men anledningen till att jag vill bli mer lista-orienterad är för att det finns saker som jag skulle vilja göra, som att skriva mer, som egentligen inte är en akut vana som jag alltid måste fokusera på. Jag tror att jag skriver lagom mycket, men jag skulle definitivt vilja göra det mer, en gång i veckan, åtminstone.

Det som verkar ironiskt för mig är att jag vill börja använda todo-listor för att hjälpa mig att skapa nya vanor, men själva handlingen att göra listorna är en vana i sig som jag kämpar med. Jag tror att många startups misslyckas helt enkelt därför att vi som människor har svårt att skapa nya vanor. Jag har förstått att det tar en hel månad av att upprepa en uppgift för att det ska bli en vana.

Just nu använder jag appen Things för iOS och OS X. Det är den bästa todo-list-app jag hittat där ute för smart/snygg sortering av uppgifter efter t.ex [“Dag”, “Projekt”, “Schemalagd”] m.m. Dock just för projekt så har jag funnit mig själv i att använda Evernote mer. Men för er med Android så skulle jag rekommendera Any.do. Finns även i Chrome och synkar väl med Google Calendar.

Hur som helst, jag tror jag har väl pladdrat på tillräckligt mycket utan någon bra övergripande lektion för det här inlägget. Jag känner att jag har mer att säga om det här med listor och vanor, men jag är inte säker på vad det är ännu. Jag håller er uppdaterade.